ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 114 ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

18 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας

ΑΘΗΝΑ 15-06-2011

1. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, πιστεύουμε ότι δεν έχετε καμία εντολή από τον ελληνικό λαό για να ψηφίσετε και να εγκρίνετε, είτε το
«Μνημόνιο 1» , είτε το «Μνημόνιο 2», και ότι επομένως χρειάζεσθε
« δημοκρατική νομιμοποίηση». Εκλογές.

2. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, πιστεύουμε ότι, «το πιστόλι βρίσκεται στα χέρια σας», και ότι πρέπει «να σημαδέψετε» με αυτό, τους αεριτζήδες και τους διεθνείς τοκογλύφους προς όφελος της χώρας και του λαού της. Η έξοδος από την κρίση βρίσκεται στο κόστος του «συστήματος» από την αποπληρωμή των CDS σε περίπτωση «πιστωτικού γεγονότος».
Είναι καθήκον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, και του καθενός από εσάς προσωπικά, να δώσετε εντολή στην κυβέρνηση, να προβεί στην άμεση έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 δίς ευρώ, με διάρκεια 30 έτη, και με επιτόκιο ίσο με το αμερικανικό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι τις 31 Ιουνίου. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, η χώρα μας, θα κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Αυγούστου. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι υπόχρεοι για την αποπληρωμή των ελληνικών CDS, θα σπεύσουν να αγοράσουν τα. Ελληνικά ομόλογα.

3. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, πιστεύουμε, ότι η κυβέρνηση και εκείνοι που την υποστηρίζουν, «για να κάνουν την κρίση ευκαιρία», σας ωθούν σκοπίμως , σε λάθος κατεύθυνση, σε λάθος πολιτική, και σε λάθος μέτρα. Τα στοιχεία για την αύξηση του ελλείμματος του 2011 δείχνουν, ότι αυξάνονται ραγδαία και ανεξέλεγκτα οι δαπάνες για οφειλές νοσοκομείων, για τόκους, και για επιχορηγήσεις στον ΟΓΑ το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ, καταβάλλονται παρανόμως συντάξεις σε δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, και από το ΙΚΑ καταβάλλονται οι συντάξεις των «ιδιωτικοποιήσεων», χωρίς να υπάρξει καμιά νομοθετική παρέμβαση από την πλευρά σας, για να διορθωθεί η κατάσταση.
Επειδή η πολιτική των «ιδιωτικοποιήσεων», των κυβερνήσεων Σημίτη-Καραμανλή, προκάλεσε τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα, απαιτούμε με πρωτοβουλία της εθνικής αντιπροσωπείας να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, την ένταξη των ασφαλιστικών Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, και το κλείσιμο της Ολυμπιακής.

Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα απαιτούμε από την εθνική αντιπροσωπεία να σταματήσει το ξεπούλημα σε τιμές ευκαιρίας της εθνικής περιουσίας, για να μην γίνει η κρίση ευκαιρία των παμφάγων αρπακτικών, και φίλων του κ. πρωθυπουργού, που επισκέφθηκαν τη χώρα μας τον Φεβρουάριο.

Απαιτούμε την άμεση ιδιωτικοποίηση από το σπάταλο κράτος, του κόστους της περίθαλψης των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων παράνομων λαθρομεταναστών των οποίων η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, το έλλειμμα και το χρέος, ενώ οι ίδιοι οι Έλληνες όταν είναι ανασφάλιστοι, στερούνται σκανδαλωδώς τής άνευ όρων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο υπουργός κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε μάλιστα στην ΕΕ, ότι μόνο για τα φάρμακα ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 130 εκατομμύρια ευρώ.

Απαιτούμε να ανοιχτεί ένας λογαριασμός για την κάλυψη αυτών των δαπανών εις τον οποίο θα πρέπει να συνεισφέρουν οι δισεκατομμυριούχοι Φιλάνθρωποι, ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΜΚΟ, και οι πλούσιοι έλληνες.

4. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, επειδή, πιστεύουμε ότι η διαφάνεια είναι όπλο της Δημοκρατίας και επειδή πολλοί έκαναν, «την κρίση ευκαιρία», απαιτούμαι την διεξαγωγή έρευνας για να αποκαλυφθεί στον Ελληνικό λαό, ποιες ελληνικές τράπεζες αγόρασαν ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι του κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας, πριν τον Οκτώβριο του 2009, όταν το ασφάλιστρο βρισκόταν στις 129 μονάδες βάσης, πότε τα μεταπώλησαν σε ποιες τιμές και σε ποιους, και πόσα κέρδισαν έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες από την πώληση αυτών των ασφαλιστηρίων, σε όταν το ασφάλιστρο ανέβηκε στις 500 μονάδες βάσης, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης και των δηλώσεων των ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών περί χρεοκοπίας, αναδιάρθρωσης, και στάσης πληρωμών.

5. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, επειδή δεν δεχόμαστε να υπάρχουν μυστικές συμφωνίες από τον ελληνικό λαό, απαιτούμε την κατάθεση στη Βουλή, όλων των μυστικών δανειακών συμβάσεων των κυβερνήσεων Σημίτη, με την Goldman Sahs, και όλων των συμφωνιών Αλογοσκούφη- Goldman Sahs του 2008,για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός το κόστος αυτών των μυστικών συμφωνιών και την επιβάρυνση του δημοσίου χρέους από αυτές.

6. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, θεωρούμε ότι σε συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης, και τη στιγμή που αυξάνονται οι φόροι που επιβαρύνουν τον έλληνα πολίτη, ότι είναι απαράδεκτο θα εξακολουθούν να υφίστανται τα φορολογικά προνόμια, που παραχωρήθηκαν μετά το παγκόσμιο πόλεμο, στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και στους Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος, και τα οποία παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της ισότητας. Δεν είναι δυνατόν, να εξακολουθούν να έχουν επιλογή μεταξύ της δεκάτης προς το ΚΙΣ και της φορολογικής δήλωσης προς το ελληνικό δημόσιο οι Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος, ούτε να παραμένει εντελώς αφορολόγητη η περιουσία και τα έσοδα του ΚΙΣ.

7. Επειδή, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός «προστασίας του Πολίτη», η κυβέρνηση «κάνει ότι μπορεί» για την προστασία των πολιτών, «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών», απαιτούμε την ενεργοποίηση του νόμου 2641/1998 για την παλλαϊκή άμυνα, με την ταυτόχρονη κατάργηση του εδάφιου γ της παρ. 2 του άρθρου 30§2 του Ν. 3013/2002, για την συγκρότηση, με την ευθύνη της πολιτείας, εθελοντικών σωμάτων λαϊκής πολιτοφυλακής, σε όλες τις πόλεις της χώρας, για να προστατευθεί αποτελεσματικά η ζωή και η περιουσία των πολιτών. Απαιτούμε επίσης την άμεση κατάργηση του νόμου προστασίας των εγκληματιών (3904/2010), που κατήργησε την προφυλάκιση κάθε εγκληματία του οποίου η εγκληματική πράξη επισείει ποινή κάτω των 10 ετών.

8. Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, απαιτούμε, πριν από οποιαδήποτε αύξηση φόρων και οποιαδήποτε απόλυση, την άμεση περικοπή των συντάξεων εθνικής αντίστασης σε όσους αναγνωρίστηκαν μετά το 1996, τις οποίες καταβάλει δίκην μισθού ψηφοφόρου, το σπάταλο κομματικό κράτος σε ανύπαρκτους αντιστασιακούς, και την άμεση διακοπή της πληρωμής συντάξεων στους αλλοδαπούς που θεμελίωσαν αυτό το δικαίωμα με εργασία δυο ετών στην Ελλάδα, μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι τα δικαιολογητικά τους δεν είναι πλαστά. Απαιτούμε, ακόμα την άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 1%, για τα είδη διατροφής πρώτης ανάγκης, για να προστατευθούν από την πείνα οι φτωχοί , οι άνεργοι και η μέση ελληνική οικογένεια.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s