ZEITGEIST

Τι είναι το Κίνημα Zeitgeist (TZM);
– Το TZM αναγνωρίζει ότι η τρέχουσα συμπεριφορά μας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι βιώσιμη και τάσσεται υπέρ της μετάβασης σε ένα νέο πλαίσιο για την κοινωνία που ονομάζεται Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους.

– Το TZM αναγνωρίζει ότι, μέσα από την ανθρώπινη χρήση της τεχνολογίας, μπορούμε να παρέχουμε μια σχεδόν πλήρη αφθονία των ζωτικών μας αναγκών σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, και στοχεύει στην εξάλειψη της σπανιότητας σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς· δημιουργώντας ένα σύστημα που βασίζεται στην πρόσβαση και όχι στην ιδιοκτησία και το χρήμα.

– Το TZM αναγνωρίζει ότι το σημερινό εργασιακό μοντέλο είναι απαρχαιωμένο και ότι δεν συμβαδίζει με την πρόοδο της τεχνολογίας, και υποστηρίζει την προσπάθεια για αυτοματοποίηση στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών· καταργώντας την ανάγκη για ανθρώπινη εργασία, όπου είναι δυνατόν, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποδοτικότητα.

– Το TZM αναγνωρίζει ότι η κοινωνία πρέπει να έχει μια συμβιωτική σχέση με τη φύση ούτως ώστε να είναι βιώσιμη και να επιτευχθεί η οικολογική ισορροπία, ζώντας σε αρμονία με τη γη και όχι ενάντια σε αυτή.

– Το TZM αναγνωρίζει ότι τίποτα λιγότερο από μια πλήρη μεταστροφή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σε αυτόν τον πλανήτη είναι αναγκαία, αν θέλουμε να αποφύγουμε την κοινωνική κατάρρευση σε παγκόσμια κλίμακα.

– Το TZM στοχεύει στην εξάλειψη των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τις κυβερνήσεις και τους νόμους αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες των κοινωνικών προβλημάτων μας, δημιουργώντας ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μέσω του σχεδιασμού του, ενθαρρύνει και καθιστά αναγκαίο θετικές ανθρώπινες συμπεριφορές και δράσεις.

– To TZM υποστηρίζει την επιστημονική μέθοδο εφαρμοσμένη στην κοινωνία με γνώμονα την κοινωνική μέριμνα, φτάνοντας στις αποφάσεις με βάση στατιστικά στοιχεία και συμπερασματική λογική προσανατολισμένα προς τη μέγιστη λειτουργική αποδοτικότητα, και όχι σε απόψεις που βασίζονται σε προσωπικά και εθνικά συμφέροντα.

– Το TZM είναι πρωτίστως ένα κοινωνικό κίνημα, υποστηρίζοντας ένα σύστημα που ενθαρρύνει τη συνεργασία αντί του ανταγωνισμού και βασίζεται εκ του σχεδιασμού του στην ενότητα και την ισότητα.

– Το TZM δεν είναι ένας θεσμός ή ένας πολιτικός οργανισμός και ενώ η δομή του βασίζεται πάνω σε έργα(projects), λειτουργεί χωρίς ιεραρχία ή ηγέτες.

– Ο σκοπός του TZM είναι να κινήσει τη μετάβαση σε μια Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους με τη διάδοση αυτών των ιδεών.

Τι είναι Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους (RBE);
– Η RBE είναι ένα παγκόσμιο σύστημα στο οποίο οι πόροι του πλανήτη έχουν δηλωθεί σαν κοινή κληρονομιά όλων των ανθρώπων του κόσμου.

– Η RBE είναι ένα σύστημα στο οποίο όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμα σε όλους χωρίς τη χρήση του χρήματος, ανταλλαγής, ή οποιαδήποτε άλλη μορφή χρέους ή υποτέλειας.

– Η RBE εφαρμόζει μια συστημική προσέγγιση στην κοινωνία και διαχειρίζεται τους πόρους της γης ολιστικά, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την παραγωγή για τη μείωση των αποβλήτων.

– Η RBE παρουσιάζει ένα σύστημα όπου προτεραιότητα έχουν η ανθρώπινη ευημερία και η διαφύλαξη της γης και όχι το κέρδος.

– Η RBE είναι ένα σύστημα που βασίζεται στην μηχανική αυτοματοποίηση και όχι στην ανθρώπινη εργασία, ελευθερώνοντας όλους τους ανθρώπους από ανούσιες και επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s